Reisblog Webdy

Stedentrip Keulen (Kerstmarkt)

Vrijdag 11 december 2009
Oudewater - Keulen

We gaan een weekendje naar de kerstmarkt in Keulen. We hebben hotel Lyskirchen in het centrum van Keulen geboekt. We overnachten er 2 dagen. We rijden via de A12 en de A3 naar ons hotel. We kunnen pas om 15.00 uur inchecken maar de auto kunnen we al in de garage van het hotel zetten. We krijgen van het hotel een plattegrond van Keulen dus we kunnen direct op pad. We gaan eerst naar de Heumarkt. Dat ligt ongeveer 10 minuten lopen van ons hotel. Op dit plein ligt een schaatsbaan en er staat een groot reuzenrad en natuurlijk kerstkramen. Na de Heumarkt lopen we door naar de Alter Markt. Hier staat o.a. een "houthakker" mooie sculpturen van hout te maken. We lopen een paar straatjes door en komen uiteindelijk bij de Roncalliplatz aan. Hier staat de 3e kerstmarkt. Aan dit plein ligt tevens de Dom. Vlakbij de Dom drinken we wat bij Früh am Dom. Hier kost een biertje nog 1,80 euro. Na het bezoek aan deze kerstmarkt lopen we langs de Rhein terug naar ons hotel. We mogen inmiddels inchecken. We hebben een standaard kamer geboekt maar deze is echt ruim en is daarnaast modern ingericht. De badkamer is ook prima. We rusten op de hotelkamer wat uit. Wendy is zwanger dus het is wat vermoeiender voor haar. Na het rusten lopen we weer rustig het centrum in om wat te gaan eten. We eten in een klein restaurant vlakbij de Roncalliplatz. Geen verkeerde keuze. Vanaf de Roncalliplatz lopen we via de inmiddels verlichte Alter Markt en Heumarkt terug naar ons hotel.


Zaterdag 12 december 2009
Keulen

Vandaag gaan we eerst winkelen in de Hohestrasse en omgeving. Het is erg druk. Het is vandaag zaterdag en alle touringcars komen op zaterdag voor een dagtrip naar Keulen toe. Na het winkelen lopen we naar de Neumarkt voor de 4e kerstmarkt. Op deze kerstmarkt zijn ze zalmforel aan het roken. Het is een mooi opgezette kerstmarkt. Na deze kerstmarkt lopen we door naar de Rudolfplatz. Vlakbij de Rudolfplatz ziet Wendy een modern café om iets te drinken. Een goede keuze van Wendy want hier schenken ze één van de favoriete biertjes van Andreas. Paulanerbier! Na deze drinkpauze lopen we door naar de Rudolfplatz voor de 5e kerstmarkt. Dit is een kleinere kerstmarkt dan die op de Neumarkt. Na deze kerstmarkt gaan we weer langzaam terug richting de Heumarkt. Hier lunchen we bij de XII Apostel. Een leuk café-restaurant met een goede lunch/dinerkaart. Na een late lunch lopen we terug naar het hotel voor een siësta. Na de siësta wandelen we wat door het centrum van Keulen. 's Avonds eten we nog wat in een restaurant aan de Heumarkt.


Zondag 13 december 2009
Keulen - Oudewater

Na een goed ontbijt lopen we voor de laatste keer door Keulen. We gaan nog even langs de kerstmarkt aan de Drehbrücke. Hierna laten we Keulen voor wat het is en pakken we de auto en rijden via de A3 en A12 terug naar Oudewater.


Hotel

foto hotel
foto hotelkamer

Hotel Lyskirchen
Filzengaben 26-32
50676 Köln
Tel: 00 49 (0) 221-2097-0
Fax: 00 49 (0) 221-2097-718
Email: lyskirchen@eventshotels.com


Fotoalbum