Reisblog Webdy

Weekend Center Parcs De Haan

We gaan samen met oma een weekendje weg naar Park De Haan. Park De Haan ligt dichtbij de Belgische kust met haar lange zandstrand. Daarachter vind je een uniek, bebost duinlandschap met veel wandelpaden. Het gelijknamige plaatsje De Haan aan Zee is een pittoreske badplaats met witte villa's in Belle Epoque stijl.


Vrijdag 13 mei 2011
Oudewater - De Haan

Na het ontbijt rijden we om 9.15 uur weg uit Oudewater. Via de A12, A20, A16 rijden we bij Hazeldonk België binnen. Bij Antwerpen nemen we de weg richting Gent/Oostende. Bij afrit 6 (Jabekke) verlaten we de snelweg en rijden de laatste kilometers binnendoor naar Center Parcs De Haan. Thuis hebben we al online ingecheckt dus bij de slagboom geven we onze boekingsbevestiging en we krijgen direct de sleutel van ons huisje. Echter de slagboom om het park op te rijden blijft dicht tot 15.00 uur. We verkennen alvast het park en lopen naar het strand (circa 800 meter) om iets te drinken. Op het strand zijn helaas geen strandtentjes. Hiervoor moet je naar het centrum van De Haan. We wandelen terug naar het park en gaan naar ons huisje. We hebben de 6 persoons VIP de Luxe. Dit is een groot huisje met een ruimte woonkamer en keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers, infrarood sauna en een mooi terras aan het water.
18 graden


Zaterdag 14 mei 2011
Oostende

Het voordeel van een VIP huisje is o.a. dat de broodjes 's morgens worden bezorgd. Heerlijk!
Na het ontbijt rijden we naar Oostende. Dit ligt op ongeveer 15 kilometer van De Haan. We parkeren in het centrum (Qpark Casino-Kursaal). De parkeergarage ligt centraal en direct bij de boulevard. BIj het informatiecentrum (vlakbij parkeergarage) halen we een plattegrond van de stad. We winkelen in de stad en drinken iets bij de haven. Hierna lopen we naar de boulevard. Daar wordt een Kitefestival georganiseerd. Er hangen wel 100 vliegers (kites) in de lucht. Tevens wordt er een wedstrijd gehouden met vliegeren op muziek. Na dit schouwspel lunchen we bij Eetkaffee Poseidon. Zeker geen verkeerde keuze. Na de lunch rijden we terug naar het park en geniet van de zonnige middag. 's Avonds eten we in het restaurant "Food Plaza" op het park. Het eten is zeer goed verzorgd en lekker. Een aanrader als je niet zelf wilt koken.
20 graden


Zondag 15 mei 2011
De Haan

Vandaag doen we rustig aan. Na het ontbijt gaan we met z'n vieren naar het Aqua Mundo (zwemparadijs) op het park. We gaan met Lucas zwemmen maar dit is geen succes. Hij heeft er geen zin in. Na drie kwartier houden we het Aqua Mundo voor gezien. Lucas is moe en gaat naar bed. We blijven op het park en doen rustig aan. AJAX behaalt zijn 30e Landskampioenschap. Wendy is in haar nopjes. We eten 's avonds weer op het park.
17 graden


Maandag 16 mei 2011
De Haan - Oudewater

Het weekend in De Haan zit er weer op. Na het ontbijt laden we de auto in en rijden om 8.45 uur weg uit De Haan. Via Brugge, Gent, Antwerpen rijden we bij Hazeldonk Nederland binnen. Hier vallen de eerste regendruppels van het weekend. Om 12.00 uur zijn we terug in Oudewater en we lunchen met z'n vieren bij Eetcafé Lumière. Een mooie afsluiting van het weekend. <
17 graden


Vakantiepark

foto bungalow
foto plattegrond bungalow

Park de Haan
Wenduinesteenweg 150
8420 De Haan
Tel: 0032-50-42 95 96

Plattegrond vakantiepark De Haan